marți, 20 aprilie 2010

Asociatia Mens Sana Brasov - Împreună pentru o viaţă demnă!

Cine suntem noi si ce ne-am propus...

Asociaţia Mens Sana este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2010 la iniţiativa unor persoane care, de-a lungul vieţii, s-au confruntat cu probleme de sănătate mintală.

Scopul asociaţiei este facilitarea integrării psiho-sociale şi profesionale a tinerilor şi a persoanelor adulte cu probleme de sănătate mintală. 
Misiunea Asociaţiei Mens Sana este de a unii forţele beneficiarilor, aparţinătorilor şi profesioniştilor, acţionand în mod responsabil,  pentru a ajuta persoanele cu probleme de sănătate mintală să fie tratate ca membrii cu drepturi depline în comunitatea din care fac parte.
    Viziunea Mens Sana are în vedere o comunitate în care persoanele cu probleme de sănătate mintală sunt acceptate şi tratate în mod egal cu ceilalţi membrii ai săi şi sunt sprijinite pentru a-şi atinge potenţialul maxim de dezvoltare personală.

Printre obiectivele pe care ni le-am propus se numără:
  •               Crearea unui grup de întrajutorare (self-help group) în cadrul căruia ne putem împărtăşi unii altora problemele, dar şi bucuriile, cu scopul de a ne susţine reciproc în vederea ameliorării stării de sănătate, pe baza experienţei pe care fiecare o are cu boala psihica. În cadrul gruplui fiecare membru va fi o resursă preţioasă pentru colegii săi. 
  • Crearea unui atelier creativ de confecţionare de obiecte decorative, cu scopul de  a ne dezvolta latura creativă, sperand ca în viitor această activitate să poată fi transformată într-o  mică afacere ce va oferi locuri de  muncă persoanelor cu probleme de sănătate mintală. 
  • Derularea unor activităţi sportive în aer liber pentru menţinerea unei bune condiţii fizice, dar şi pentru creşterea vitalităţi în general; 
  •  Organizarea de excursii, drumeţii în vederea socializării între participanţi dar şi pentru îmbunătăţirea condiţiei fizice, relaxare şi recreere;
Toate acestea sunt menite să ne ajute să ducem o viaţă demnă şi în deplină acceptare de sine.
 
Tu şi Mens Sana

Dacă:
- Ai o problemă de sănătate mintală (schizofrenie, tulburare bipolară) sau ai pe cineva apropiat care se află în această situaţie
- Esti student şi vrei să te implici în activităţi care să-ţi aducă un plus de experienţă şi un sentiment de utilitate
- Crezi că sănătatea mintală este importantă şi vrei să te implici în vreun fel în acţiunile desfăşurarate de Asociaţia Mens Sana

Atunci poti sa devii:
Membru al asociaţiei
Beneficiar
Voluntar
Sponsor/Donator
Partener
Simpatizant

Ne poti contacta la:
Mobil: 0732268513
E-mail: menssanabrasov@yahoo.com

Un comentariu:

  1. Momentan îmi voi rezerva statutul de simpatizant şi prieten Mens Sana Braşov ! Însă aştept cu nerăbdare poze de la Forumul Naţional de sănătate Mintală de la Bucureşti şi dacă vă pot ajuta cu ceva poze daţi-mi un semn şi voi fi EXTREM de bucuros să vă expediez câteva din pozele făcute de mine la această conferinţă !!!
    Cu maximă dragoste Robert Codescu Ploieşti !!!

    RăspundețiȘtergere